دسته : آشپزی,دسر هاتاریخ: 2017/06/10

طرز تهیه گوش فیل

گوش فیل

 

گوش فیل یک نوع شیرینی خوشمزه مانند زولبیا و بامیه می باشد که مختص اصفهان بوده و در واقع شیریین سنتی این شهر محسوب می شود. البته در شهر اصفهان مرسوم است که گوش فیل را با دوغ میل می کنند.در این پست طرز تهیه ان را به شما عزیزان اموزش خواهیم داد.

گوشفيل مانند زولبيا و باميه، با آرد، شربت و ماست درست می شود و دو شكل دارد؛ شكل اصلی اش مثل يك برگ بزرگ و شبيه گوش فيل است و به همين دليل به آن گوش‌ فيل می گويند.

 

مواد لازم :

● تخم مرغ : 1 عدد

● ماست : 1/2 لیوان

● روغن جامد یا کره : 2 قاشق غذاخوری

● بکینگ پودر : 1 قاشق چایخوری

● آرد : به میزان لازم (تا وقتی که خمیر به دست نچسبد)

 

مواد لام برای شربت :

● شکر : 2 لیوان

● آب : 1 لیوان

● گلاب : 1/4 لیوان

● زعفران : 2 قاشق چایخوری

● آبلیمو : 1/2 قاشق چایخوری

● هل : 2 – 1 عدد

 

طرز تهیه شربت:

آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت  ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و تمام شکر حل شود، زعفران، گلاب و آبلیمو و هل را اضافه کنید و پس از چند جوش و کمی غلیظ شدن و قوام آمدن شربت را از روی حرارت بردارید تا کاملا خنک شود

 

طرز تهیه گوش فیل:
در کاسه ای ماست یا شیر، تخم مرغ، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و خوب هم بزنید سپس روغن و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست آید، با دست ورز دهید و تا زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبد آرد کافیست، روی خمیر را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 ساعت خمیر را استراحت دهید

خمیر گوشفیل ها را پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید، روغن را داغ کنید و گوش فیل ها را در روغن بیندازید تا کامل پف کند و یک طرف که برشته شد آنرا برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود، دقت کنید حرارت را متوسط کنید تا گوش فیل ها نسوزند

شیرنی ها را پس از سرخ شدن و به همان صورت داغ داخل شیره بیندازید و پس از 5 تا 10 دقیقه از شیره خارج کنید و داخل صافی قرار دهید تا شیره اضافی اش خارج شود سپس روی ان پودر پسته بپاشید و پس از خنک شدن سرو کنید

اگر روغن گوش فیل سرد باشه خمیر پف نخواهد کرد، شربت گوش فیل باید غلیظ باشه چون اگر شربت رقیق باشه گوش فیل زود نرم و بیات میشود، امیدواریم از این شیرینی خوشمزه لذت ببرید