طرز تهیه پرده پلو

پرده پلو

پرده پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی می باشد که در گذشته بسیار طبخ میشده است اما به مرور زمان فراموش شد در حال حاضر چند سالی هست که دوباره بر سر زبان ها افتاده و طبخ مجدد آن راه اندازی شده.در ادامه نیز آموزش این غذای مجلسی و خوشمزه ایرانی را خواهیم داشت.

مواد لازم برای تهیه پرده پلو :
مغز بادام : 1 فنجان
كشمش پلويى: 1 فنجان
برنج: 3 فنجان
کره : 100 گرم
ران مرغ: 2 عدد یا گوشت گوسفند
دارچين: 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سياه: به ميزان لازم
ادويه پلويى: 1 قاشق چایخوری
برگ بو: 1 عدد
مواد لازم خمير پرده پلو :
تخم مرغ : 2 عدد
ماست: 2 قاشق غذاخوری
روغن زيتون: 1/2 استكان
نمک: 1 قاشق مرباخوری
بكينگ پودر: 1 قاشق چایخوری
آرد: 1 ليوان يا بيشتر تا جايى كه خمير اندازه بشود

طرز تهیه پرده پلو :
ابتدا مرغ را با نمک و برگ بو و 3-2 ليوان آب می گذاريم بپزد و بعد از پخت از آب خارج كرده و گوشت را از استخوان جدا كرده و گوشتش را خرد می كنيم و كنار می گذاريم.

برنج را شسته و با كمى نمک خيس می كنيم.

بادام ها را در آبجوش ريخته و پوستشان را می كنيم.

در تابه اى كره را انداخته بادام ها را تفت می دهيم و بعد كشمش ها را شسته و به بادام ها اضافه می كنيم.

آب برنج را خالى كرده و به بادام ها اضافه كرده و تفت می دهيم بعد 3 پيمانه آب مرغ را اضافه می كنيم و نمک و فلفل و ادويه ها را می ريزيم می گذاريم بجوشد تا آب آن كشيده شود در آخر مرغ ها را هم اضافه می كنيم و كوتاه دم می گذاريم بدون اينكه ته ديگ ببندد.

در اين فاصله در ظرف بزرگى تخم مرغ ها و ماست و روغن و نمک ريخته و با همزن هم می زنيم و بعد آرد و بكينگ پودر را اضافه می كنيم در آخر ترد را قاشق قاشق اضافه می کنيم تا يک خمير لطيف به دست بياید.

بعد خمير را روى ميز كار آرد پاشى كرده و با وردنه باز می كنيم يک قالب گرد ساده و وسط خالى را كاملاً با كره چرب می كنيم بعد يک مقدار از بادام ها را كه كنار گذاشتيم در قالب می چينيم و قالب را ١٥ دقيقه در فريزر قرار می دهيم تا بادام ها خوب سفت بشوند و موقع خمير انداختن جدا نشوند.

بعد خمير را كه باز كرديم آرام در قالب می اندازيم و پلوى آماده را داخل آن می ريزيم بعد اضافى خمير را روى پلو می اندازيم و در فر 170 درجه 30 تا 45 دقيقه قرار می دهيم تا روى نان برشته شود.

 

منبع: بیتوته