طرز تهیه نوقا ویژه نوروز

طرز تهیه نوقا ویژه نوروز

نوقا

نوقا یک شیرینی سنتی ایرانی مخصوص شهر تبریز می باشد که مانند گز بوده و از ترکیب سفیده تخم مرغ و شکر تهیه می شود.اما در دو طرف ان نانی به نام نان میکادو وجود دارد که ان را از گز متمایز می نماید.این شیرینی در برخی از کشورهای اروپایی نیز تهیه می شود و میان مردم رابج می باشد.

مواد لازم برای نوقا:

نان میکادو ۲ ورق
شکر ۴۵۰ گرم
گلوکز مایع ۲۵۰ میلی لیتر
عسل یا شیره ۱۲۵ میلی لیتر
وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ ۲ عدد
کره نرم ۷۵ گرم
فندق بدون پوست و پسته ۲۵۰ گرم

طرز تهیه نوقا:
قالب مستطیل شکل ۲۰×۳۰ سانتی‌متری را چرب کنید و یک ورق از نان میکادو را کف قالب قرار داده کنار بگذارید.

شکر، گلوکز مایع، شیره و یا عسل را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. بعد از آن حرارت را کمی بالا برده تا مواد به جوش آید.

این مواد باید حدود ۵ دقیقه بدون اینکه هم بخورد بجوشد تا زمانی که درجه حرارت سنج شما عدد ۱۳۰ درجه سانتی گراد را نشان دهد.

قبل از اینکه مایع کاملا آماده شود سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. سپس شیره آماده را از روی حرارت برداشته به صورت یک نوار باریک به آرامی به سفیده اضافه کنید. همچنان با همزن به زدن ادامه دهید تا شیره کاملا جذب شده و مواد غلیظ شود. به طوری که شکل خود را حفظ کند.

بعد از جذب شیره با سفیده، کره نرم شده را اضافه کنید و در نهایت فندق و پسته را مخلوط کنید و در قالب آماده بریزید و با سرعت مواد را با کاردک چرب داخل قالب، پهن کنید.

تکه دیگر نان میکادو را روی مواد قرار داده کاملا فشار دهید تا نان به مواد بچسبد. قالب را در دمای محیط قرار دهید تا نوقا کاملا خنک شود. سپس شیرینی را با استفاده از یک چاقوی چرب برش دهید و در ظرف بچینید.

 

نکته
دقت و سرعت عمل در کار، نکته اصلی در تهیه این شیرینی است. همین طور بهتر است در تهیه این شیرینی از همزن کاسه دار استفاده کنید. در صورت در دسترس نبودن دماسنج می‌توانید بعد از ۵ دقیقه جوشیدن مایع به اندازه یک قطره از آن را داخل آب سرد بریزید چنانچه بلافاصله فرم گرفت و شکننده شد مایع آماده است.
با دوستانتان به اشتراک بگذارید

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

شما ممکن است این را هم بپسندید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *