طرز تهیه مسقطی قالبی

مسقطی قالبی

مسقطی یکی از انواع دسر و یاشیرینی های خوش طعم و اصیل ایرانی می باشد که در مجالس و میهمان ها و شادی های استفاده می شود.همچنین برای ماه رمضان نیز بسیار عالی و مناسب می باشد.مسطقی طعم های مختلفی دارد اما نوع زعفرانی آن برای ماه رمضان مناسب تر می باشد.

مواد لازم برای مسقطی قالبی :
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری سرپر
نشاسته گل: 1/3 لیوان
شیر: 3 لیوان
شکر: 1 لیوان سرخالی
گلاب: نصف لیوان
پودر ژلاتین: یک قاشق غذاخوری
کره: 2 قاشق قاشق غذاخوری
زعفران:به میزان لازم
طرز تهیه مسقطی قالبی :
تمام مواد به جز زعفران و پودر ژلاتین را در شیر سرد حل می کنیم و از صافی رد می کنیم تا گلوله نشود.

پودر ژلاتین را داخل چند قاشق آب سرد مخلوط کرده و بن ماری کرده تا شفاف شود.

مواد را روی حرارت قرار داده و مرتب هم می زنیم.

وقتی مواد غلیظ شد و به غلظت فرنی رسید ژلاتین و زعفران را اضافه میکنیم  تا سفت شود. قالب را کمی با کره چرب کرده و مواد را در قالب مناسب ریخته و با خلال پسته و بادام و یا ترافل تزئین می کنیم.

بعد از چند ساعت داخل یخچال مسقطی آماده می شود و به راحتی از قالب جدا می شود.

 

مسقطی که غالباً به عنوان مسقطی لاری شناخته می‌شود یک نوع شیرینی است که مواد اولیه آن نشاسته، روغن، شکر، زعفران، هل و گلاب است و از انواع مغز پسته و بادام برای تزئین آن استفاده می‌گردد. طرز تهیه آن شبیه به تهیه فرنی نشاسته‌است اما مدت زمان تهیه آن طولانی‌تر و همراه با پرداخت بسیار است. بعد از آماده شدن آن حالت کشسان به خود می‌گیرد.

انواع
مسقطی لاری امروزه یکی از انواع دسرها و شیرینی‌های ایرانی به شمار می‌آید و به عنوان سوغاتی اصلی لارستان و کازرون محسوب می‌گردد. این شیرینی دو قرن پیش از بندر مسقط کشور عمان به سواحل خلیج فارس ایران آمد و امروزه در شهر لار در جنوب فارس ساخته می‌شود و به عنوان ره آورد این ناحیه از کشور در وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت جغرافیایی گردیده است. استاندارد این حلوا در سال ۱۳۹۴۴ تحت عنوان حلوا مسقطی لاری در سازمان استاندارد ملی نیز به ثبت رسیده و شرایط صادرات آن فراهم گردیده است.