طرز تهیه باقلوا ویژه عید نوروز

طرز تهیه باقلوا ویژه عید نوروز

باقلوا

باقلوا یک شیرینی سنتی می باشد که در چند هر مختلف ایران موجود می باشد و هر شهر دستور پخت متفاوت دارد.همچنین باقلوایی در ایران معروف به باقلوای استانبولی وجود دارد که با گردو، پسته و یا بادام تهیه می شود و بسیار خوشمزه و مجلسی بوده و برای پذیرایی از میهمانا عید مناسب می باشد.

مواد لازم : ( ۱ پیمانه شکر برابر با ۲۰۰ گرم )

یوفکای باقلوا نصف بسته ۵۰۰ گرمی

کره ۱۵۰ گرم

مغز گردو یا پسته یا بادام در مجموع ۲ پیمانه یا ۲۰۰ گرم

پودر قند ۴ قاشق غذاخوری

پودر هل ۲ قاشق غذاخوری

گلاب ۳ قاشق غذاخوری

مواد لازم جهت شربت :

آب یک پیمانه

شکر یک و نیم پیمانه

شیر عسل نصف پیمانه

عرق هل ۲ قاشق غذاخوری ( اگه عرق هل نداشتین از گلاب استفاده کنید )

 

طرز تهیه :
*  بخاطراینکه می خوایم تا زمان آماده شدن باقلوا ، شربتمون سرد بشه پس اول از همه شربت رو درست می کنیم .

نکته : اکثر شربت هایی که برای باقلوا درست می کنن با آب و شکر و گلاب یا عرق هل هست ولی ما اینجا می خوایم یه شربت دیگه ای با شیر عسل درست کنیم که هر کسی از این باقلوا خورده کلی خوشش اومده .

* برای اینکار کافیه آب و شکر و شیرعسل رو با هم مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار بدیم تا زمانیکه شربت قوام بیاد ( موقع جوش اومدن کفهای شربت رو بگیرید ). خیلی طول نمی کشه تقریبا یک ربع زمان ببره . بعد از قوام اومدن ۲ قاشق غذاخوری عرق هل رو اضافه می کنیم و بعد از اینکه یکی دو قل دیگه زد خاموش می کنیم .شربت آماده هست .

* نکته برای شربتهای ساده : یکی از عواملی که ممکنه شربتمون شکرک بزنه اضافه نکردن یا کم استفاده کردن آبلیمو هست و یکی دیگه غلظت بیش از حد شربت هستش . هر موقع دیدید شربتتون خیلی غلیظ شد کمی آب ریخته و اجازه بدین روی حرارت کمی بجوشه .

ولی برای این شربت ( شیرعسلی ) من آبلیمو استفاده نمی کنم و شکرک هم نمی زنه .

 

* مرحله بعدی آماده کردن مواد داخل باقلوا هست :

برای اینکار ابتدا مغز گردو یا بادام یا پسته رو چرخ می کنیم . بهتره نه خیلی ریز باشه نه درشت .

شما می تونید هم از این مغزها به تنهایی استفاده کنید یا اینکه با هم مخلوط کنید پس این بستگی به ذائقه شما داره .

پسته خرد شده

گردوی خرد شده

* نکته : بهتره پوست بادام رو بگیرید و بعد چرخ کنید یا از خلال بادام استفاده کنید که پوست نداره .

* سپس با پودر قند و پودر هل و گلاب مخلوط کنید . اگه دیدید موادتون خشک هست باز هم کمی گلاب بریزید . در نهایت نه خیلی شل باشه و نه اینکه موادتون خشک باشه .

* خمیر یوفکا رو احتمالا تا حالا دیده باشید . اگه هم ندیدید امروز تجسم کاملی از اون خواهید داشت .

خمیر یوفکایی که برای تهیه باقلوا از اون استفاده کردم ، محصول کشور ترکیه هست و تا زمانیکه بازش نکنید ، احتیاج به یخچال و فریزر نداره . بعد از اینکه بازش کردید به تعدادی که لازم دارید، بردارید و بقیه رو دوباره بسته بندی کرده و داخل فریزر نگهداری کنید .از لحاظ ابعاد اندازه هر ورق چهار برابر این بسته هست و بصورت تا شده داخل بسته قرار دادن .

* این یه ورق خمیر باقلواست که تقریبا شبیه کاغذ کالک ( یا کمی ضخیم تر از کاغذ روغنی ) هست . همونطوری که می بینید انگشتهای دست من از پشت یه ورق خمیر براحتی دیده می شه پس این ورقها خیلی خیلی نازکن اگه کیفیتش خوب باشه مثل همین باقلوایی که من استفاده کردم خرد نمی شه .

* نکته : موقع درست کردن باقلوا حتما به این نکته ای که می خوام بگم توجه کنید وگرنه ورق باقلواتون خشک می شه . همونطوری که توی عکس مشخصه این خمیر فوق العاده نازکه .پس خیلی سریع هم خشک می شه برای جلوگیری از اینکار هر دفعه که یکی دو ورق رو برداشتید بقیه رو با یه دستمال کاملا بپوشونید تا خشک نشه .

* فر رو با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید .

* کره رو داخل یک ظرفی ریخته و توسط مکروفر یا روی گاز آب کنید .

* سه ورق از خمیر یوفکا رو بردارید .

* بعد روشو با قلمو کره بمالید .

* سپس مواد رو در طول باقلوا می ریزیم و با دست بهش انسجام می دیم .

* بعد رولش می کنیم .

* و بطول سه الی چهار سانتیمتر برش میدیم .

* داخل ظرفمون رو با قلمو چرب می کنیم .

* بعد باقلواها رو داخلش می چینیم .

* هر دفعه که یه رول رو برش میدیم و داخل ظرف می ذاریم با کره آب شده روشو کره می مالیم .

* در نهایت برای براق شدن ،کره باقیمانده رو روی باقلوا می ریزیم .

 

برای مرحله پخت :

* اگه از فر گاز استفاده می کنید : ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر

* اگه از فر مکروفر استفاده می کنید : سینی رو روی سه پایه کوتاه قرار دهید . سپس ۲۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد

اگه بعد از این زمان دیدید روی باقلوا هنوز طلایی خوشرنگ نشده ، می تونید چند دقیقه هم گریل رو روشن کنید تا طلایی بشن ( من ۴ دقیقه گریل رو روشن کردم ) .

* بعد بلافاصله شربت رو خیلی آروم روی باقلوا می ریزیم .

* نکته : وقتی می خواید شربت رو روی باقلوا بریزید سعی کنید خلی آروم شربت رو بریزید و یه دفعه شربت رو روی باقلوا خالی نکنید چون ممکنه باقلوا خمیر بشه .

* نکته : برای ریختن شربت روی باقلوا حتما یکی سرد و دیگری گرم باشه یا اینکه هر دو ولرم باشن .

* بهتره اجازه بدین ۶ – ۵ ساعت بمونه تا شربت حسابی جذب باقلوا بشه .

منبع: persianv

کلمات کلیدی:

  • طرز تهیه باقلوا برای عید -
  • طرزساختن یاپخت باقلهوارامیخام -
[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

شما ممکن است این را هم بپسندید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *